Home » Individuele motorreizen » Motorreizen Luxemburg » Motorvakantie Luxemburg

Motorvakantie Luxemburg

Sauerland-1000bergen Ontdek fantastisch Luxemburg
Motorroutes-sauerland Bochtige wegen met goed wegdek
Hotels-Sauerland Heerlijk 3* hotel in Vianden
Wellness-Sauerland Wellness en groot zwembad

Motorrijden in Luxemburg is puur genieten. Het asfalt is hier bijzonder goed en de bochten lijken niet op te houden. De prachtige wegen kronkelen dwars door de groene natuur en geven fantastisch uitzicht op het mooie landschap van Luxemburg.  O.a. de Mullerthal Trail met zijn kronkelende paden en betoverende watervallen, Het middeleeuwse stadje Vianden met zijn imposante kasteel en de “Mini-Stelvio” met scherpe bochten en hoogteverschillen. Onderweg passeer je schilderachtige dorpjes, elk met zijn eigen charme en gastvrijheid. Het is dan ook niet zonder reden dat een vakantie naar Luxemburg razendpopulair is onder motorrijders!

Prijzen en informatie

Data-groepsreis

4- of 5 -daagse reis

Prijzen 4-daagse reis Prijs p.p. vanaf
Motorrijder € 400,-
Motorrijder in 1-persoonskamer € 560,-
Prijzen 5-daagse reis Prijs p.p. vanaf
Motorrijder € 490,-
Motorrijder in 1-persoonskamer € 680,-

Inbegrepen

 • 3/4 overnachtingen o.b.v. halfpension
 • GPS-routes voor je navigatie
 • Zeer uitgebreid roadbook
 • Bijdrage VZR-Garantiefonds

“De eerste keer dat ik op de motor richting Luxemburg vertrok, wist ik niet goed wat ik er van moest verwachten. Waarom zou je naar Luxemburg gaan als je in de Alpen kan rijden? Jong en onwetend noemen ze dat, want je kan hier echt fantastisch motorrijden. Het asfalt is van uitmuntende kwaliteit en de wegen kronkelen door een prachtige natuur heen.”

“Daarnaast is het een bestemming waar je niet ver voor hoeft te rijden. Binnen enkele uren ben je bij de grens van Luxemburg en dat is ook een zeer groot voordeel. Hier kun je genieten van een paar dagen overheerlijk stuurwerk dicht bij huis. Sinds die eerste keer ben ik dan ook regelmatig in Luxemburg te vinden voor een korte motortrip.”

Tim
Eigenaar MTR Motorreizen

Reisprogramma

Reisprogramma Luxemburg

Dag 1: Weert - Vianden

Route van deze dag:

 • 240 / 325 km
 • Hoge Venen
 • Eifel

Op naar Vianden! De koffers zijn ingepakt, het roadbook is doorgelezen en de routes zijn ingeladen op het navigatiesysteem. Vandaag begint de reis naar Luxemburg. De routes starten in Weert waarbij je de keuze hebt uit een korte en lange route. Kom je uit het noorden van het land? Dan is het ook mogelijk om een extra overnachting in de buurt van Weert te boeken om de afstand te overbruggen.

Beide routes beginnen bij het drielandenpunt. Hier komen de grenzen van Nederland, België en Duitsland samen. Het is toeristisch en in de zomermaanden kan het nog wel eens druk zijn, dus voor de motorrijder die hier al eens is geweest, hebben we ook een route versie zonder het drielandenpunt. Na het drielandenpunt duik je het nationaal park de Hoge Venen in, een natuurpark op een hoogvlakte.

Na nationaal park de Hoge Venen splitsen de routes zich op waarbij de lange route naar de Eifel in Duitsland gaat. Hier maakt deze route een extra lus met een stuk overheerlijk stuurwerk over de Duitse binnendoorwegen. Vlak na de Hoge Venen komen de routes weer samen om over kronkelende wegen af te dalen naar Vianden in Luxemburg.

Je slaapt de komende nachten in een zeer fijn hotel met uitstekend eten en een overdekte parkeergarage.

Dag 2: Rondrit Zuid Luxemburg
Route van deze dag:

 • 180 / 230 / 280 km
 • Beaufort kasteel
 • Klein Zwitserland

Luxemburg staat bekend om zijn vele kastelen, prachtige natuur, vriendelijke mensen en natuurlijk voor de motorrijder de onmisbare bochten. Vandaag de eerste rit door dit prachtige land dicht bij huis waarbij je de keuze hebt uit een korte, lange en extra lange route.

De routes beginnen op een heerlijk stuurweggetje richting het Beaufort kasteel om daarna richting de Eifel te rijden. De lange en extra lange route nemen daar een afslag om een aantal prachtige Duitse stuurwegen mee te pakken. De extra lange route trakteert de vlotte rijder op een paar pareltjes waar de gemiddelde snelheid omhoog kan.

De routes komen vervolgens weer samen om het grensgebied van zuid Luxemburg te ontdekken om daarna via het Bourglinster kasteel terug te rijden naar Vianden.

Dag 3: Rondrit Bochten en kastelen

Route van deze dag:

 • 200 / 240 / 290 km
 • Kasteel van Bourscheid
 • Mini Stelvio

Een dag met keuze’s want er zijn maar liefst 3 routes beschikbaar om te rijden deze dag en ze hebben allemaal 1 ding gemeen: er zitten ongelofelijk veel bochten in! Meteen na vertrek uit Vianden is het genieten geblazen. Het wegdek is hier, zoals bijna overal in Luxemburg, zeer goed wat een motorrijder natuurlijk alleen maar kan waarderen.

Je zet koers richting Bourscheid om daar een bezoekje te kunnen brengen aan het prachtige kasteel van Bourscheid. Dit is het grootste kasteel in Luxemburg en dateert uit het jaar 1000. Tenminste, de oorspronkelijke burcht dateert uit het jaar 1000. Rond het jaar 1350 is er begonnen aan de bouw van de muur om de burcht heen. Het is een prachtig kasteel en voor liefhebbers zeker de moeite waard om te bezoeken.

Na Bourscheid is het tijd voor het betere bochtenwerk waarbij je soms even vergeet dat je in Luxemburg aan het rijden bent, in plaats van midden in de Alpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de “Mini Stelvio”? De lange en extra lange routes nemen even afscheid van de korte route om een extra lus te maken. Vlak voor Cervaux voegen de routes zich weer samen zodat iedereen de kans heeft om het kasteel van Clervaux te bezoeken. Lang niet zo imposant als het kasteel van Bourscheid, maar zeker niet minder mooi om even te bezichtigen. Na Clervaux staat er nog een overheerlijke stuurweg op het programma om daarna terug te rijden naar het fijne hotel in Vianden.

Dag 4: Midden Luxemburg

Route van deze dag:

 • 190 / 260 km
 • Dichtbegroeide bossen
 • De leukste dorpjes van Limburg

Voor de motorrijder die de 5-daagse reis heeft geboekt staat er vandaag een prachtige route klaar om deze heerlijke stuurweek mee af te sluiten. Je hebt ook vandaag weer de keuze uit een korte en lange route zodat er voor ieder wat wils is.

De route zet na vertrek uit het hotel koers richting het zuiden om daarna hartje Luxemburg in te duiken. De route gaat vandaag vooral door het midden van Luxemburg waarbij je getrakteerd wordt op een aantal ongelofelijk fijne stuurwegen. Hier volgen de bochten elkaar snel op en de prachtige omgeving maakt de beleving compleet. Even bijkomen van al het bochtenwerk kan bij Kasteel Larochette of een van de vele gezellige dorpjes waar je vandaag doorheen zal rijden.

Je sluit deze week af met een paar kronkelende wegen waar zó veel bochten in zitten dat ze uitgezoomd op de kaart bijna recht lijken te lopen. In onze ogen de perfecte afsluiter van een perfecte week machtig mooi stuurwerk. En dat allemaal op slechts enkele uren rijden van de Nederlandse grens.

Dag 5: Vianden - Thuis

Route van deze dag:

 • 230 / 290 km
 • Binnendoor terug naar huis
 • Belgische Ardennen

De koffers zijn weer ingepakt. Nog een keer genieten van het overheerlijke ontbijt in het hotel, een paar koppen koffie of thee en de terugreis kan beginnen. Afhankelijk van je woonplaats zijn er vandaag weinig of veel kilometers te maken, daarom ook vandaag weer de keuze tussen een korte of lange route. Natuurlijk staat het je vrij om zelf een route naar huis te kiezen. Eén ding weten wij zeker, waar je vandaag ook heen zal rijden, je doet het met een grote glimlach op je gezicht, voortdurend nagenietend van het fijne asfalt, de fantastische stuurwegen en het gezellige Luxemburg.

Inbegrepen

 • 3/4 overnachtingen o.b.v. halfpension
 • Welkomstdrankje bij aankomst
 • GPS routes voor je navigatie
 • Zeer uitgebreid roadbook
 • Bijdrage VZR-Garantiefonds

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze aanbiedingen, nieuwe reizen en motorvakantie tips!

Je bent ingeschreven, dankjewel!