Home » Motor groepsreizen » Motor groepsreis Oostenrijk – Alpen avontuur

Motor groepsreis Oostenrijk

Motorreis-oostenrijkse-Alpen Geniet van de Oostenrijkse Alpen
Prachtige-routes-oostenrijk Eindeloos bochtenwerk
Comfortabel-hotel-Oostenrijk Recent gerenoveerd hotel
Wellnes-hotel-Oostenrijk Wellness in het hotel
Parkeergarage-oostenrijk Afgesloten parkeergarage
Groepsreis-dolomieten KNMV-gecertificeerde reisbegeleiding

Wil jij samen met een groep mede motorliefhebbers de prachtige passen van de Alpen ontdekken? Dan is deze groepsreis perfect voor jou! Tijdens deze groepsreis trotseer je onder andere de Stelvio, San Bernardino, Gavia, Silvretta en de Timmelsjoch passen. En dit is slechts een klein deel van al het moois wat je gaat zien. Je overnacht in een gezellig en zeer comfortabel motorhotel. Deze groepsreis door de Oostenrijkse Alpen is puur genieten voor liefhebbers van grootse bergpassen met waanzinnig mooie natuur!

Prijzen en informatie

Data-groepsreis

31 augustus t/m 8 september 2024

Prijzen 7-daagse reis Prijs p.p.
Motorrijder € 730,-
Motorrijder in 1-persoonskamer € 860,-
Prijzen 9-daagse reis Prijs p.p.
Motorrijder € 930,-
Motorrijder in 1-persoonskamer € 1050,-

Inbegrepen

 • 6 of 8 overnachtingen o.b.v. halfpension
 • GPS routes voor je navigatie
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Zeer uitgebreid roadbook
 • Afgesloten parkeergarages in Oostenrijk en Duitsland
 • Bijdrage VZR-Garantiefonds

“De Stelvio pas is misschien wel een van de bekendste bergpassen onder motorrijders en met een goede reden. Het is een prachtige bergpas om te rijden! Net zo mooi (of misschien zelfs mooier) zijn de Gavia- of de Silvrettapas. En tijdens deze groepsreis door de Oostenrijkse Alpen kom je ze allemaal tegen. Naar mijn mening is de combinatie van 3 verschillende landen het leukste van deze groepsreis door de Alpen. Samen met de groep ga je de mooiste bergpassen van Oostenrijk, Zwitserland en Italië ontdekken.”

“Het is natuurlijk geweldig om al deze ervaringen te kunnen delen met mede motorliefhebbers. Overdag is het helemaal aan jou of je aansluit bij de groep of dat je de routes zelf gaat rijden, om vervolgens ’s avonds als groep te dineren en al het moois van de afgelopen dag te bespreken.”

Tim
Eigenaar MTR Motorreizen

Reisprogramma

Reisprogramma Alpen Avontuur

Dag 1: Nederland - Nauders

Route van deze dag:

 • +/- 850 km
 • Klein deel snelweg
 • Vlotte binnendoorwegen

Op naar Nauders! In theorie is de rit naar Nauders in een dag te doen over alleen snelwegen. De snelste route van Roermond naar Nauders heeft een rijtijd van ongeveer 8 uur. Tenzij je de motor achter op een aanhanger zet of een andere oplossing hebt, raden wij eigenlijk altijd aan om de 9-daagse variant te boeken. Wij verzorgen dan een overnachting in het Zwarte Woud op de heen- en terugweg en leveren uiteraard 4 extra routes waarbij je zoveel mogelijk heerlijk binnendoor kunt rijden. Het is ook mogelijk om met een auto + aanhanger naar het eerste hotel te rijden. Deze mag daar blijven staan tijdens je vakantie.

Boek je de 9-daagse reis, dan begint je dag vlak bij de grens naar Duitsland waar je de eerste kilometers over de snelweg zult rijden om deze dag behapbaar te houden. Zodra het kan, duik je de vlottere binnendoorwegen op en is het tijd voor het échte vakantiegevoel. Genieten van de natuur en genoeg bochten om je alvast op te warmen voor al dat moois wat komen gaat in de Alpen.

Je overnacht in een comfortabel hotel, midden in het Zwarte Woud. De familie die eigenaar van het hotel is, zijn gek op motorrijders en verwelkomen je met open armen. Er zijn meerdere garages waar de motoren geparkeerd kunnen worden en het eten is hier zeer goed.

De kilometers van de routes bij de 9-daagse reis zijn voor dag 1 +/- 500 km en dag 2 +/- 350 km.

Boek je de 7-daagse reis dan rijd je op eigen gelegenheid naar Nauders. Tijdens deze vakantie slaap je in een zeer comfortabel hotel met een afgesloten garage voor de motoren en diverse wellness mogelijkheden.

Zwarte-Woud

Dag 2: Passo del Rombo

Route van deze dag:

 • 240 / 375 / 400 km
 • Motormuseum op hoogte
 • Ötztaler Gletscherstraße

Vandaag begint dan écht je motorvakantie door de Alpen. De eerste rondrit staat op de planning en dat is niet zomaar een rondrit. Je gaat vandaag onder andere de Passo del Rombo beklimmen, ook wel bekend als de Timmelsjoch pas. Een 2500 meter hoge bergpas die deels in Oostenrijk en deels in Italië ligt. De lange, uitgestrekte bergpas biedt onderweg een prachtig uitzicht over de omgeving.

Bovenop de bergpas is een bijzonder museum te vinden, het TOP Motorcycle Museum. Het motormuseum op de Timmelsjoch is een must-see voor motorliefhebbers; je vindt een indrukwekkende collectie historische motorfietsen. De twee lange routes nemen nog een paar echte Italiaanse bergwegen mee, waar de bochten elkaar bijna onafgebroken opvolgen. Na de Timmelsjoch heb je de mogelijkheid om de Ötztaler Gletscherstraße te beklimmen: Dit is de hoogste verharde weg in Europa, met een hoogte van 2830 meter.

Passo-rombo

Dag 3: Passo di Gavia

Route van deze dag:

 • 210 / 315 km
 • Gaviapas
 • Wintersportdorpje Livigno

Vandaag op de agenda: Ofenpas, Livigno, Berninapas, Gaviapas en de Umbrailpas. Je begint met de heerlijke Ofenpas, een langgerekte pas met prachtige uitzichtpunten. Vervolgens gaat de route verder naar het belastingvrije dorp Livigno waar je meer dan genoeg mogelijkheden hebt voor een eerste pauze op een zonnig terras of even belastingvrij kunt shoppen. Na de pauze gaat de tocht verder over de Berninapas die bekend staat om zijn spectaculaire uitzichten over de gletsjers van de Berninagroep.

Na de Berninapas is het tijd voor, volgens ons, één van de mooiste bergpassen van dit gebied. De Gaviapas is een waar genot voor de motorrijder. De smalle weg naar boven is uitdagend, en belonend! De uitzichten onderweg zijn zonder meer de moeite waard en die zal je niet snel vergeten. Je sluit deze dag af met de Umbrailpas. Niet zo bekend als zijn buurman, de Stelviopas, maar minstens net zo mooi. Of misschien zelfs iets mooier?

Passo-gavia

Dag 4: Kaunertaler gletscherstraße

Route van deze dag:

 • 180 / 240 km
 • Belastingvrij shoppen onderweg
 • Kaunertaler gletscherstraße

Voor de reiziger die vandaag liever een rustdag neemt is er de mogelijkheid om een heerlijke wandeling rondom Nauders te maken om aan het einde van de dag bij te komen in de spa van het hotel. Voor wie liever op de motor stapt, is er vandaag de Kaunertaler Gletscherstraße, een van de mooiste wegen van Oostenrijk met een spectaculair uitzicht op de Kaunertaler gletsjer. De weg loopt door het prachtige Kaunertal, langs watervallen en door kloven. Onderweg kom je ook langs het stuwmeer Gepatsch dat met zijn turquoise wateren een indrukwekkend gezicht biedt. Het stuwmeer is ontstaan door de bouw van de Gepatsch Dam, die werd gebouwd om energie op te wekken voor de omliggende gebieden. Het water van het stuwmeer wordt ook gebruikt voor irrigatie en drinkwater. Naast het prachtige stuwmeer, de mooie uitzichten en een bijzondere pauzeplek aan het einde van de pas naast de skilift, kun je hier ook simpelweg waanzinnig fijn motorrijden. Het asfalt is van zeer goede kwaliteit en het is doorgaans een rustige bergpas qua verkeer.

Kaunertaler

Dag 5: Silvrettapas
Route van deze dag:

 • 230 / 330 km
 • Stuwmeer bovenop de Silvretta
 • Vergezichten op de Furkajoch

Een dag met een bijzondere bergpas in het verschiet, de Silvretta pas! Waanzinnig uitzicht is een understatement en het aantal bochten is ook nog eens meer dan genoeg. De route begint met de prachtige Flexenpas, waar je kunt genieten van weidse uitzichten en scherpe bochten. Vervolgens rijd je door naar het pittoreske dorpje Damüls. Daarna gaat de rit verder over de Furkajoch. Deze pas geeft een mooi uitzicht op de bergen in de omgeving.

Als klap op de vuurpijl rijd je tenslotte over de Silvretta pas, een van de meest indrukwekkende bergpassen in de Alpen. Een van de hoogtepunten van de weg zelf is het Silvretta stuwmeer, dat bekend staat om zijn heldere, turquoise water en de omringende bergen. Het meer is ontstaan door de bouw van een stuwdam. Het is bijna onmogelijk om geen grijns op je gezicht te krijgen terwijl je de vele haarspeldbochten rijdt en geniet van het spectaculaire uitzicht op de gletsjers en bergtoppen.

Silvretta-pas

Dag 6: Stilfserjoch / Stelviopas

Route van deze dag:

 • 220 / 320 km
 • Dé bucketlist pas, de Stelvio
 • Maanlandschap op de Flüelapas

Daar is hij dan eindelijk; de dag dat jij als motorrijder de Stelvio pas van je bucketlist af mag gaan strepen! Niet lang na vertrek is er eerst de mogelijkheid om op een geweldig terrasje neer te strijken voor een échte Italiaanse espresso, absoluut een aanrader bij mooi weer! Vervolgens rij je richting de Stelvio pas. Niet minder dan 48 haarspeldbochten liggen hier op je te wachten, met onderweg de welbekende prachtige uitzichten. De pas is 2758 meter hoog en heeft een hoogteverschil van 1846 meter. Zeker in het begin van het seizoen is het een geweldige pas om te rijden, met links en rechts vaak nog besneeuwde bergtoppen.

Uiteraard is dit niet de enige bergpas van vandaag. Ook de Foscagnopas, Albulapas en de Flüelapas staan op het programma. Vooral de Flüelapas vinden wij een genot om te rijden, waarbij je soms over een soort maanlandschap aan het toeren bent. Zowel onderweg als in de zeer bekende wintersportplaats Davos heb je vandaag meer dan genoeg gelegenheden voor een koffiestop en/of een overheerlijke lunch.

Stelvio-pas

Dag 7: Nauders - Nederland

Route van deze dag:

 • Vlotte binnendoorwegen
 • Klein stuk snelweg
 • +/- 800 km

Deze week vol machtig mooi stuurwerk zit er helaas alweer op. We zeiden het al eerder, maar we raden iedereen aan om de 9-daagse variant te kiezen, tenzij je de motor(en) op een aanhanger zet of een andere oplossing hebt. De extra routes voor de heen- en terugweg zijn puur genieten en zeg nou zelf, is 800 kilometer over de snelweg de manier om zo’n mooie vakantie af te sluiten?

Na je vertrek uit Nauders pak je nog een aantal prachtige bergpassen mee in Oostenrijk om vervolgens de Duitse grens over te steken. Hier geniet je van vlotte binnendoorwegen en zet je koers richting het Zwarte Woud. Je overnacht in hetzelfde plaatsje als op de heenweg. Indien je de auto en aanhanger daar hebt laten staan, zijn dit de laatste motorkilometers van de vakantie. Maak je de hele rit op de motor, dan kun je morgen aan het begin van de dag nog genieten van kronkelende wegen door Duitsland, om de vakantie af te sluiten met een paar snelwegkilometers richting huis.

Zwarte-woud

Inbegrepen

 • 6 of 8 overnachtingen o.b.v. halfpension
 • GPS routes voor je navigatie
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Zeer uitgebreid roadbook
 • Afgesloten parkeergarages in Oostenrijk en Duitsland
 • Bijdrage VZR-Garantiefonds

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze aanbiedingen, nieuwe reizen en motorvakantie tips!

Je bent ingeschreven, dankjewel!