Home » Motor groepsreizen » Motorgroepsreis Noorwegen – De Fjorden van Noorwegen

Motor groepsreis Noorwegen – 

De Fjorden van Noorwegen

Noorse-natuur Ontdek het magische Noorwegen
Noorse-natuur Geniet van unieke natuur
Rustig-reistempo Prachtige voorgereden routes
Hotels-Noorwegen Sfeervolle comfortabele hotels
Groepsreis-dolomieten KNMV-gecertificeerde reisbegeleiding

Ga met ons mee op motorgroepsreis door Noorwegen en ontdek samen met een gezellige groep motorrijders waarom iedereen hier een keer gereden moet hebben! In 9 dagen nemen we je mee langs al het moois dat het zuiden van Noorwegen te bieden heeft. Rijden over de Trollstigen, afdalen van Eagle’s road met uitzicht op het Geirangerfjord, toeren langs de oevers van het Sognefjord en genieten van de prachtige Latefossen waterval. Ga met ons mee naar Noorwegen en maak de reis van je leven!

Prijzen en informatie

Data-groepsreis

5 juni t/m 13 juni 2024

Deze reis is volgeboekt!

Prijzen groepsreis 2024 Prijs p.p.
Motorrijder € 1.880,-
Duopassagier € 1.700,-
Motorrijder in 1-persoonskamer € 2.460,-
Motorrijder in 1-persoonskamer met gedeelde hut op de overtocht € 2.200,-

 

Inbegrepen

 • Overtocht Kiel – Oslo v.v.
 • 2 overnachtingen in een binnenhut
 • Ontbijt & diner aan boord
 • 6 overnachtingen o.b.v. halfpension
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • GPS routes voor je navigatie
 • Bijdrage VZR-Garantiefonds

“Ik zeg het al jaren dat dit een bestemming is waar je geweest móet zijn als motorrijder. Het land is met geen ander land te vergelijken, de ongekend mooie natuur afgewisseld met overheerlijke routes om te rijden zorgen er voor dat je deze reis niet snel zal vergeten. Zeer goede hotels met een echte Noorse sfeer maken deze reis helemaal af.”

“In 9 dagen gaan we de mooiste bergwegen, meren, fjorden en grootse natuur van Noorwegen ontdekken. Met bijna elke dag de keuze uit een korte of lange route is deze groepsreis geschikt voor elk type motorrijder en het is natuurlijk geweldig om die waanzinnige natuur, prachtige routes en nieuwe ervaringen te kunnen delen met mede enthousiastelingen tijdens een groepsreis. “

Tim
Eigenaar MTR Motorreizen

Reisprogramma

Reisprogramma Noorwegen

Dag 1: Kiel - Oslo

Alle voorbereidingen zijn getroffen, de motor is er klaar voor en de koffers zijn ingepakt. Vandaag is het dan eindelijk zover, de groepsreis naar Noorwegen gaat beginnen! 

’s Middags gaan we in Kiel aan boord bij Color Line. Nadat de motoren zijn vastgezet en iedereen zich heeft opgefrist in de hutten is het tijd voor een eerste kennismaking onder de deelnemers. Een ding is duidelijk, iedereen heeft er ontzettend veel zin in om dit prachtige land te gaan ontdekken!

Dag 2: Oslo - Beitostølen

Route van deze dag:

 • 220 / 310 km
 • De eerste Noorse kilometers
 • Op naar het noorden

Na de comfortabele overtocht ga je ’s ochtends van boord in Oslo. Het begin van de route zorgt ervoor dat je snel de drukte van Oslo achter je kan laten om aan de eerste échte kilometers in Noorwegen te beginnen. De korte route is een prachtige route binnendoor die je het snelst naar het hotel in Beitostølen brengt. En vergis je overigens niet, ook korte routes zijn in Noorwegen een waar genot om te rijden!

De lange route neemt je mee door een wonderschoon stukje natuur, waarbij je over een zeer verkeersluwe weg meteen zal begrijpen waarom een motorgroepsreis door Noorwegen door zo veel motorrijders wordt aangeraden.

We overnachten in een comfortabel hotel met ruime hotelkamers waarvan een deel prachtig uitzicht hebben.

Dag 3: Beitostølen - Åndalsnes

Route van deze dag:

 • 260 / 370 km
 • Jotunheimen Nationaal Park
 • Noorse staafkerken

In Noorwegen barst het van de nationale parken die allemaal op hun eigen manier even mooi zijn. Vandaag rijd je bijvoorbeeld door het wonderschone Jotunheimen Nationaal Park. De uitzichtpunten onderweg geven je een bijna oneindige blik de ruige natuur in.

Waar het ook van barst in Noorwegen zijn staafkerken. Deze bijzondere gebouwen, meestal volledig van hout, zijn vaak honderden jaren oud en bijzonder goed onderhouden. Je passeert er een aantal voordat de route je meeneemt naar Åndalsnes. Hoe dichter je bij Åndalsnes komt, hoe hoger de steile bergwanden vlak langs de weg worden.

We overnachten in een fijn hotel vlak bij de Trollstigen met zeer goed ontbijt.

Dag 4: Åndalsnes - Loen

Route van deze dag:

 • 240 km
 • De Trollstigen
 • Geirangerfjord

Eindelijk! Vandaag ga jij met je motor over de bekendste bergpas van Noorwegen rijden. De Trollstigen is een ongekend mooie bergpas waarbij er een waterval vlak langs de weg naar beneden raast. Na het zeer uitgebreide ontbijt stap je op de motor om meteen aan de Trollstigen te beginnen met als voordeel dat het vroeg op de dag vaak nog erg rustig is.

Vervolgens is het tijd voor het volgende hoogtepunt, het wereldberoemde Geirangerfjord. De afdaling ernaartoe, maar ook zeker de klim weer omhoog zijn bijna niet in woorden te beschrijven. Dit zijn van die dagen die je waarschijnlijk nooit meer vergeet. De Ørnevegen, oftewel Eagle Road, kent 11 haarspeldbochten en stijgt maar liefst 612 meter op een stuk van 6 kilometer. Tijdens het rijden heb je ongekend uitzicht over Geiranger en het bijbehorende Geirangerfjord.

We overnachten de komende nacht in een heerlijk hotel in Loen. Het eten is hier bijzonder goed en het terras biedt een prachtig uitzicht.

Dag 5: Loen - Myrkdalen

Route van deze dag:

 • 230 / 300 km
 • Likholefossen waterval
 • Gaularfjellet uitzichtpunt

Rustig aan daal je weer af richting het zuidelijke deel van Noorwegen, met vandaag de route van Loen naar Myrkdalen. Een dag met meerdere landschappen om van te genieten. Zo rijd je door een prachtige vallei, kom je langs de indrukwekkende Likholefossen waterval en geniet je van een schitterend uitzicht op het Gaularfjellet uitzichtpunt. Het is een klein stukje wandelen naar de Likholefossen waterval, maar de brug over de waterval geeft je de mogelijkheid om de waterval recht van boven te bekijken, wat ook een bijzondere ervaring is en de korte wandeling dubbel en dwars waard maakt.

Verderop in de routes kom je bij het Gaularfjellet uitzichtpunt. Hét moment om even stil te staan bij al het moois wat je tot nu toe gezien hebt en je te realiseren hoe uniek de natuur in Noorwegen is. Na dit punt is het tijd voor een paar heerlijke haarspeldbochten, waarbij je ook tijdens de afdaling kunt genieten van het uitzicht op de gigantische bergwanden.

De komende 2 nachten slapen we in een zeer comfortabel en modern hotel in Myrkdalen. Het hotel heeft fijne kamers en er is een ruime keuze aan avondeten.

Dag 6: Rondrit Myrkdalen

Route van deze dag:

 • 220 / 340 km
 • Flåmsbana excursie
 • Aurlandsvegen

Luxeprobleem: Als je twee geweldige opties hebt om uit te kiezen, hoe bedenk je dan welke je wilt gaan doen? Vandaag liggen er namelijk niet alleen twee prachtige routes klaar om te rijden, je kan er vandaag ook voor kiezen om een dagje op pad te gaan met andere vervoersmiddelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een treinrit met de Flåmsbana, waarbij je ook nog met een boot door het Nærøyfjord zal varen? De Norway in a Nutshell excursie bezorgt je een dag die je niet snel zal vergeten. Let wel, het is een zeer populaire excursie en dient vooraf gereserveerd te worden! Geef dit dan ook door tijdens het boeken van deze groepsreis.

Voor de motorrijders zijn er twee routes beschikbaar die je meenemen door het fjordengebied rondom Myrkdalen. Zo rijd je enige tijd langs de oevers van de Sognefjord, het langste en diepste fjord van Noorwegen (zelfs het derde langste ter wereld!) en passeer je het mooie Laerdalsfjord. Ook kom je langs het Sogn Folkemuseum, een openluchtmuseum waar je vanaf de middeleeuwen tot vandaag kunt zien hoe de Noren hebben geleefd. Je sluit deze fantastische dag af met de Aurlandsvegen, een waanzinnige bergpas met een nog mooiere afdaling, waarbij je constant uitzicht hebt op het Aurlandsfjord.

Dag 7: Myrkdalen - Morgedal

Route van deze dag:

 • 280 km
 • Tvindefossen en Låtefossen watervallen
 • Hardangervidda

Je hebt er ondertussen al behoorlijk veel gezien, maar vandaag staan er toch nog twee hele speciale watervallen op het programma. De Tvindefossen en Låtefossen zijn adembenemende watervallen in het prachtige Noorwegen. Tvindefossen is een elegante waterval, omringd door weelderig groen. Het water stroomt in meerdere beekjes naar beneden, wat een betoverend uitzicht creëert. Aan de andere kant is de Låtefossen een imposante waterval met twee krachtige stromen die samenkomen in een majestueuze poel. Het geluid van het neerstortende water en de opstuivende mist versterken de intensiteit van deze natuurlijke schoonheden.

De Tvindefossen is na een korte wandeling te zien, waarbij je helemaal tot aan de onderkant van de waterval kunt lopen. De Låtefossen waterval is bijzonder omdat je vlak langs de waterval zult rijden voordat je de motor parkeert om dit natuurgeweld te bewonderen. De route gaat vervolgens richting Morgedal en de Telemark-regio. Vlak langs de Hardangervidda rijd je over wegen waarbij de uitzichten eindeloos zijn over uitgestrekte en verlaten landschappen.

We overnachten in een zeer goed hotel in Morgedal. Heerlijk eten, een binnenzwembad en jacuzzi zorgen voor een ontspannen verblijf.

Dag 8: Morgedal - Oslo

Route van deze dag:

 • 180 / 230 km
 • Telemark regio
 • Laatste Noorse kilometers

En dan is daar helaas alweer de laatste dag in Noorwegen. Maar niet getreurd, ook op deze laatste dag is er nog een prachtige route om te rijden naar Oslo.

De routes nemen je mee door de Telemark regio, een perfecte manier om afscheid te nemen van al het moois in Noorwegen. Van bocht naar bocht nog één keer genieten van de ruige, groene natuur met uitzichten over mooie meren. Je passeert ook de staafkerk van Heddal, de grootste staafkerk in Noorwegen gebouwd in de 13e eeuw.

Na de laatste kilometers in Noorwegen komen we aan in Oslo waar we aan boord gaan bij Color Line voor de comfortabele overtocht terug naar Kiel.

Dag 9: Kiel - Thuis

Vandaag dan echt de laatste kilometers van deze motorgroepsreis door Noorwegen. ’s Ochtends komen we na een comfortabele overtocht aan in Kiel om vervolgens richting huis te rijden met een motorkoffer vol nieuwe herinneringen.

Inbegrepen

 • Overtocht Kiel – Oslo v.v.
 • 2 overnachtingen in een binnenhut
 • Ontbijt & diner aan boord
 • 6 overnachtingen o.b.v. halfpension
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • GPS routes voor je navigatie
 • Bijdrage VZR-Garantiefonds

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze aanbiedingen, nieuwe reizen en motorvakantie tips!

Je bent ingeschreven, dankjewel!