Home » Individuele motorreizen » Motorvakantie Noorwegen

Motorreizen Noorwegen

Een motorreis door betoverend Noorwegen is puur genieten. Als we één bestemming op jouw bucketlist mogen zetten, dan is het Noorwegen. We zijn van mening dat iedere motorrijder dit waanzinnig mooie land eens in zijn leven moet ontdekken op de motor. De combinatie van prachtige natuur, overheerlijk eten, strak asfalt en de bijzonder vriendelijke mensen zorgen voor een onvergetelijke motorreis Noorwegen.

Geniet van de wereldberoemde Trollstigen bergpas waar een grote waterval vlak langs het water naar beneden stort. Ontdek de majestueuze Noorse Fjorden waar de wegen langs kronkelen en rijdt over de mooiste bergpassen die Noorwegen te bieden heeft, terwijl je onderweg getrakteerd wordt op ontelbaar veel watervallen

Uitzichten die je nergens anders ziet, afgewisseld met kronkelende wegen over desolate landschappen. Combineer dit met comfortabele en sfeervolle hotels op prachtige plaatsen en je hebt alle ingrediënten voor een waanzinnige reis. Ga met je motor op ontdekkingsreis en laat je betoveren tijdens een motorvakantie door dit prachtige land!

‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‎‎‎‎Lees meer

 

De fjorden

De Noorse fjorden zijn zonder twijfel één van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen die je zal zien tijdens je motorreis Noorwegen. De fjorden zijn ontstaan door de gletsjers die duizenden jaren geleden door het land trokken en zijn vandaag de dag één van de spectaculairste bezienswaardigheden ter wereld. De Sognefjord, de Hardangerfjord en de Geirangerfjord zijn slechts enkele voorbeelden van de majestueuze fjorden die Noorwegen te bieden heeft. De Noorse fjorden. Als je ze eenmaal gezien hebt, zal je ze nooit meer vergeten. Het is hoogstwaarschijnlijk in zijn geheel een vakantie die je nooit meer zal vergeten, want het gevoel dat je tijdens onze motorreizen door Noorwegen krijgt, rijdend langs een van de fjorden met uitzicht over het water en de steile bergwanden die het water in verdwijnen, is onbeschrijfelijk én onvergetelijk.

De natuur

Noorwegen heeft een uitzonderlijk gevarieerd landschap dat zich uitstrekt van de kustlijn tot de bergen en van de valleien tot de gletsjers. Het is een natuurlijke speeltuin voor motorrijders die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring. De kronkelende wegen leiden je over majestueuze bergen, langs schilderachtige fjorden en rivieren en door dichte bossen.

De natuur van Noorwegen is simpelweg verbluffend en overweldigend. Het is een land van extreme contrasten, waarbij de steile kliffen van de fjorden oprijzen uit het kristalheldere water, en de bergtoppen majestueus boven de valleien uittorenen. Je zult versteld staan van de rijke flora en fauna, met elanden en rendieren die in de bossen grazen en adelaars en uilen die over de open vlaktes vliegen.

Voor motorrijders biedt Noorwegen een unieke combinatie van ongerepte natuur, uitdagende bochtige wegen en adembenemende uitzichten. Of je nu op zoek bent naar spannende routes door de bergen of gewoon wilt genieten van de prachtige uitzichten tijdens het rijden, een motorvakantie naar Noorwegen heeft voor elk wat wils. Het is een bestemming die je niet snel zult vergeten en waar je altijd weer naar terug zult willen keren.

Motorrijden in Noorwegen

Niet alleen de natuur en de fjorden zijn spectaculair, Noorwegen kent ook een aantal prachtige wegen om te ontdekken op de motor. Natuurlijk is er de wereldberoemde Trollstigen en de weg naar Lysebotn met 27 haarspeldbochten en een hoogteverschil van 930 meter. Buiten deze pareltjes zijn er ook minder bekende wegen die je tijdens onze motorreizen door Noorwegen zal rijden. Een bijzondere weg hoeft niet per se uitzonderlijk veel haarspeldbochten te bevatten, soms is een weg bijzonder door het uitzicht of omdat je rakelings langs een gigantische waterval rijdt.

Met de boot naar Noorwegen

Voor een motorreis Noorwegen zijn er meerdere mogelijkheden om de overtocht naar Noorwegen te maken. Onze voorkeur heeft de overtocht Kiel – Oslo met Color Line. ’s Middags ga je in Kiel (+/- 500 km vanaf Utrecht) aan boord om de volgende ochtend uitgerust in Oslo aan te komen. Maak je liever meer kilometers op de motor in plaats van over het water? Dan zijn de overtochten vanaf Hirtshals een optie, waarbij je met Fjord Line soms al binnen 2,5 uur aan de overkant staat.  In Kiel vertrekt Stena Line met de ferry naar Gotenburg, voor de motorrijder die ook graag een stukje Zweden meepakt tijdens zijn vakantie.

Aangezien alle ferry maatschappijen met flex prijzen werken is het soms de moeite waard om te kijken welke optie het voordeligst is. Uiteraard is het voor ons geen probleem om dit voor je uit te zoeken. Van Hirtshals naar Kristiansand is vaak de goedkoopste optie, met het nadeel dat je eerst naar de kop van Denemarken zal moeten rijden wat over het algemeen niet als het leukste stuk motorrijden wordt ervaren. Er zijn overigens bewaakte parkeermogelijkheden in Hirtshals, mocht je de motor op de aanhanger willen zetten. Uiteraard is het bij ons mogelijk om al deze overtochten te boeken voor onze motorreizen of voor jouw Noorwegen motorreis op maat.

Onze motorreizen Noorwegen

In 9-dagen naar de fjorden

Shortbreak Noorwegen

9-daagse motorreis met vertrek vanaf Kiel

Laat je tijdens deze korte motorvakantie betoveren door de Noorse natuur.

Vanaf € 1.450,-

Rustig reistempo

Noorwegen relaxed

11-daagse motorreis met vertrek vanaf Hirtshals

Voor wie graag de tijd wil hebben tijdens zijn motorvakantie in Noorwegen.

Vanaf € 1.150,-

Een droomreis door Noorwegen

De Fjorden van Noorwegen

13-daagse motorreis met vertrek vanaf Hirtshals

Deze droomreis door Noorwegen neemt je mee langs alle highlights.

Vanaf € 1.350,-

Rustig reistempo

Noorwegen relaxed

11-daagse motorreis met vertrek vanaf Kiel

Voor wie graag de tijd wil hebben tijdens zijn motorvakantie in Noorwegen.

Vanaf € 1.640,-

Een droomreis door Noorwegen

De Fjorden van Noorwegen

13-daagse motorreis met vertrek vanaf Kiel

Deze droomreis door Noorwegen neemt je mee langs alle highlights.

Vanaf € 1.795,-

Maatwerk

Maatwerk Noorwegen

Jouw ideale reisduur

 

Een bestaande reis aanpassen of je eigen reis door Noorwegen samenstellen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze aanbiedingen, nieuwe reizen en motorvakantie tips!

Je bent ingeschreven, dankjewel!