Home » Motor groepsreizen » Groepsreis Dolomieten

Motor groepsreis Dolomieten – Italië

Italiaanse-Alpen Geniet van de Italiaanse Alpen
Bochtige-routes Eindeloos bochtenwerk
Comfortabel-hotel-dolomieten Comfortabel hotel
Parkeren-Gardena Ondergrondse parkeergarage
Groepsreis-dolomieten KNMV-gecertificeerde reisbegeleiding

Ga met ons mee op deze groepsreis naar de Dolomieten. Een bestemming die bij vele motorrijders hoog in de favorietenlijst staat! Samen met andere motorliefhebbers rijd je over adembenemende bergpassen en ontdek je de ongerepte schoonheid van deze UNESCO-werelderfgoedlocatie. Geniet van het rijden over slingerende wegen, omringd door majestueuze pieken en groene valleien.

Prijzen en informatie

Data-groepsreis

21 september t/m 29 september 2024

Prijzen 7-daagse reis Prijs p.p.
Motorrijder € 745,-
Motorrijder in een 1-persoonskamer € 920,-
Prijzen 9-daagse reis Prijs p.p.
Motorrijder € 995,-
Motorrijder in een 1-persoonskamer € 1.220,-

Inbegrepen

 • 6 of 8 overnachtingen
 • Alle overnachtingen halfpension
 • GPS routes voor je navigatie
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Overdekte afgesloten parkeergarage in Italië
 • Privé parkeerterrein in Duitsland
 • Bijdrage VZR-Garantiefonds

“De Dolomieten zijn razendpopulair onder motorrijders en dat is volledig terecht. Het bochtenwerk is hier eindeloos en de wegen zijn over het algemeen zeer goed. Dat is een droomcombinatie voor de motorrijder.”

“En wat is er nu mooier dan al die bergpassen ’s avonds bespreken met een groep gelijkgestemde? Het hotel is perfect voor groepsreizen met genoeg mogelijkheden om gezellig samen te komen, waarbij er overdag in kleinere groepjes gereden zal worden. Ik kijk er naar uit om samen de prachtig passen van de Dolomieten te beklimmen!”

Tim
Eigenaar MTR Motorreizen

Reisprogramma

Reisprogramma Dolomieten

Dag 1: Roermond - Zwarte Woud
Route van deze dag:

 • +/- 500 km
 • Klein deel snelweg
 • Op naar Italië!

Vandaag is het eindelijk zo ver, de langverwachte groepsreis naar de Dolomieten gaat beginnen! De afstand naar Selva di Val Gardena is te lang om in een keer te rijden, aangezien het grootste deel van onze routes over binnendoor wegen gaat. Tenzij je de motor(en) op een aanhanger zet, rechtstreeks over de snelweg rijdt of een andere oplossing hebt, raden wij eigenlijk altijd aan om de 9-daagse reis te boeken. Zo begint deze motorgroepsreis naar de Dolomieten ontspannen en kan je 4 extra dagen genieten van motorrijden! Voor de motorrijder die met aanhanger naar de Dolomieten gaat, er is meer dan genoeg plaats om deze veilig te stallen bij het hotel in de Dolomieten tijdens deze groepsreis.

Het eerste deel van de route gaat over de Duitse snelwegen om de rijtijd van vandaag behapbaar te houden. In de buurt van Mannheim kiezen we voor een fijne afwisseling van de vlottere binnendoorwegen en kleine stuurwegen waarbij je de banden alvast kan opwarmen voor alle bochten die komen gaan. Het duurt dan ook niet lang voordat je het echte motorvakantie gevoel te pakken hebt nadat je de snelweg achter je hebt gelaten.

Wanneer je de 9-daagse reis boekt overnacht je in een zeer comfortabel hotel in het Zwarte Woud. Het hotel heeft een authentieke Duitse uitstraling waarbij het tegelijkertijd van alle moderne gemakken voorzien is.

Zwarte-Woud

Dag 2: Zwarte woud - Selva

Route van deze dag:

 • 450 km
 • Vlotte binnendoorwegen
 • Romantische Strasse

Heb je de 9-daagse reis geboekt dan ga je op dag 2 van het hotel in het Zwarte Woud naar Selva di Val Gardena rijden. Na een goed ontbijt begin je de dag op een paar heerlijke stuurwegen in het Zwarte woud. Je steekt de Oostenrijkse grens over om koers te zetten richting Italië. De route is zo uitgestippeld dat je geen vignet nodig hebt in Oostenrijk. Na een klein stukje Oostenrijk rijd je Italië binnen om zo in de Dolomieten aan te komen. Hier parkeer je de motor in de afgesloten parkeergarage om te genieten van een welverdiend landingsdrankje op het fijne terras van het hotel.

Het hotel ligt midden in de Dolomieten in het gezellige Selva di Val Gardena en is dé perfecte uitvalsbasis voor deze motorgroepsreis. De eigenaresse doet er werkelijk waar alles aan om het haar gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Je zal hier nooit met honger naar bed gaan en ook bij het ontbijt kom je niets tekort. Na een dag rijden kan je uitgebreid bijkomen in de mooie tuin van het hotel met uitzicht op het Sella Massief.

Motorvakantie-dolomieten-dag2

Dag 3: Lago del Mis

Route van deze dag:

 • 200 / 260 km
 • Passo Giau
 • Passo Pordoi

De eerste echte route in de Dolomieten begint meteen goed. De Passo Gardena is een prachtige pas om deze dag te beginnen. Met geweldig uitzicht op het iconische Sella massief is dit een van de toppers uit de passenreeks in de Dolomieten. Je daalt vervolgens af richting het gezellige plaatsje Arabba waar er meerdere mogelijkheden zijn voor een eerste koffiestop. Mocht het nog te vroeg zijn kan je je zinnen eerst nog zetten op de fijne Passo Falzarego om vervolgens aan de Passo Giau te beginnen. Let wel op, hier staat de actiefste flitspaal in heel Italië! In 2021 is hier een recordbedrag van ruim € 500.000 opgehaald in een gemeente met slechts 335 inwoners en één politieagent die 6 uur per week werkt. Ze verdienen hier dus meer dan genoeg, geen reden voor jou om ook een bijdrage te leveren.

Na deze prachtige pas splitsen de routes zich op, waarbij de lange route verder afdaalt naar het zuiden om via het mooie Lago del Mis weer omhoog te rijden. Deze heerlijke eerste dag sluit je af met de Passo Staulanza en de machtig mooie Passo Pordoi. De Pordoi Pas is een haarspeldbochten feest en zorgt er voor dat je vandaag met een grote grijns terug naar het hotel rijdt.

Passo-pordoi

Dag 4: Passo Manghen

Route van deze dag:

 • 210 / 310 km
 • Passo Manghen
 • Passo San Pellegrino

Of je nu op een liefhebber bent van puur bochten rijden of vooral op motorvakantie gaat om te genieten van het uitzicht. Een ding is zeker, de Passo Manghen ga je niet snel vergeten. De Manghen Pas is onwaarschijnlijk mooi om te rijden. De uitzichten die je zowel tijdens het klimmen als het afdalen voorgeschoteld krijgt, samen met de vele overheerlijke bochten die je hier kan rijden, maakt dat deze pas zonder twijfel in onze top 3 van mooiste passen in de Dolomieten staat. We hopen je met deze woorden te hebben overtuigd om vandaag de lange route te rijden en om deze pas mee te pakken tijdens jouw motorvakantie in de Dolomieten.

Wat overigens niet betekent dat de korte route geen fijne route is om te rijden want ook hier zal je vandaag absoluut niets te kort komen. Wat dacht je van de Passo di Lavazè? Of de Passo di Valles? Daarnaast sluiten zowel de korte als de lange route af met de fijne Passo San Pellegrino en de Passo Nigra. Er zit vandaag ook een stuk in de routes waar je minimaal elke kilometer een haarspeldbocht voor je kiezen krijgt.

Passo-Manghen

Dag 5: Passo Campologno

Route van deze dag:

 • 220 / 270 km
 • Passo Pennes
 • Passo Campologno

Uitgerust schuif je aan bij het uitgebreide ontbijt in het sfeervolle restaurantgedeelte van het hotel. Eenmaal goed gevuld en een aantal koppen koffie of thee verder haal je de motor uit de afgesloten garage en kan de dag beginnen! De rit begint vandaag meteen goed met 3 bergpassen. Deze 3 bergpassen maken een rondje om het Sella Massief en de Piz Boè berg heen. Prachtig uitzicht over deze bergen, een kraakheldere lucht, de opkomende zon en dan óók nog eens overheerlijk stuurwerk. Een perfect begin van deze mooie dag.

Vervolgens staan er een aantal kleinere wegen op het programma. Het zijn dan misschien geen officiële bergpassen, maar dat maakt deze stukken niet minder mooi om te rijden. Want vergis je niet, op deze kronkelende wegen met weinig verkeer is het puur genieten. Om de dag af te sluiten zoeken we nog even de hoogte op. 2221 meter op precies te zijn. Passo di Pennes, ofwel de Penser Joch, staat bekend om het weidse uitzicht dat je onderweg- en bovenop de pas hebt. Tijdens het rijden kijk je uit op de Zillertaler Alpen en als kers op de taart rijd je via een paar kleine stuurwegen terug naar het hotel.

Passo-Pennes

Dag 6: I Tanti Tornanti

Route van deze dag:

 • 250 / 350 km
 • Passo Fedaia
 • Serieus bochtenwerk

I Tanti Tornanti is Italiaans voor “De Vele Bochten” en dat is een perfecte omschrijving van deze dag. Nu is het natuurlijk niet zo dat je de afgelopen dagen over lange rechte stukken hebt gereden, maar vandaag springt er boven uit. Het is dan ook niet voor niets onze favoriete route om te rijden wanneer we in de Dolomieten zijn! De dag begint met een stukje wonderschone natuur op de Passo Fedaia. Onder aan de voet van de hoogste berg in de Dolomieten, de Marmolada, ligt deze prachtige pas. Bovenop vind je het stuwmeer Lago di Fedaia met daarachter de Marmolada gletsjer.

Na de Fedaia Pas neemt de korte route een “shortcut” om zich even later weer bij de lange route te voegen. En waar je normaal gesproken het gevoel hebt dat je bij een kortere weg misschien iets misloopt, is dat hier absoluut niet het geval. Beide routes zijn zonder twijfel even mooi om te rijden, waarbij je bij de lange route wel een stuk meer bochtenwerk voor je kiezen krijgt. Op de terugweg naar het hotel passeer je het populaire en gezellige Cortina d’Ampezzo met meer dan genoeg horecagelegenheden om nog even te genieten op een terrasje voordat je aan de laatste kilometers begint en de motor weer in de garage parkeert bij het hotel.

Tornanti

Dag 7: Sass de Putia

Route van deze dag:

 • 220 / 300 km
 • Passo delle Erbe
 • “Verborgen” pareltjes

Sass de Putia, ook wel bekend als de Peitlerkofel, is misschien wel een van de mooiste bergen in de Dolomieten. Met 2 relatief vrijstaande toppen van 2875 meter en 2813 meter hoogte is het een bijzonder mooie berg. Hebben wij even mazzel dat de Passo delle Erbe (ook bekend als de Würzjoch) daar vlak langs gaat! Terwijl je over deze fijne pas rijdt heb je dan ook machtig mooi uitzicht op de Sass de Putia.

Naast de Passo delle Erbe zitten er vandaag ook een aantal “verborgen” pareltjes in de routes. Verborgen overigens tussen haakjes, want in deze moderne tijden met tal van apps en mogelijkheden is het moeilijk te pretenderen dat wij de enige zijn die deze waanzinnig mooie stukjes asfalt kunnen vinden. Verborgen of niet, naast de route van gisteren staan deze wegen zonder twijfel in onze top 3 van wegen in de Dolomieten. Deze dag is daarom de perfecte afsluiter van een heerlijk weekje stuurwerk in dit paradijs voor motorrijders.

Dolomieten-motorvakantie

Dag 8: Selva - Zwarte Woud
Route van deze dag:

 • 460 km
 • Duitse meren
 • Vlotte binnendoorwegen

Aan al het moois komt een eind, zo ook aan deze overheerlijke motorvakantie door de Dolomieten. De wekker mag iets vroeger vandaag, want het is een aardig stukje rijden naar het hotel in het Zwarte Woud. De route van 460 km gaat het eerste gedeelte grotendeels over dezelfde wegen als de heenweg, om zo het vignet in Oostenrijk te kunnen ontwijken.

Na Oostenrijk vervolgt de route zich over heerlijke vlotte binnendoorwegen waar je kunt genieten van het motorrijden en toch een hogere gemiddelde snelheid kan hanteren om de afstand te overbruggen. Je passeert een aantal Duitse meren om uiteindelijk nog een stukje heerlijke kronkelende wegen door het Zwarte Woud mee te pakken.

Wanneer je de 7-daagse reis hebt geboekt is dit de laatste dag van je vakantie. De motoren gaan weer op de aanhanger, of je rijdt op eigen gelegenheid naar huis toe.

Motorvakantie-Dolomieten

Dag 9: Zwarte Woud - Roermond

Route van deze dag:

 • 500 km
 • Laatste deel snelweg
 • Op naar huis!

Daar is hij dan toch echt, de laatste dag van deze motorreis. Na een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel pak je de koffers voor de laatste keer in en zet je koers richting Nederland. De route begint over een paar mooie binnendoorwegen om uiteindelijk voor de Duitse autobahn te kiezen.

Welke kant je ook op gaat, deze motorreis door de Dolomieten is er één die je niet snel zal vergeten. Het is qua motorrijden één van onze favoriete bestemmingen en het is natuurlijk ook niet zonder reden dat het in het algemeen al vele jaren een topfavoriet is onder motorrijders uit heel Europa.

Motorreizen-dolomieten

Inbegrepen

 • 6 of 8 overnachtingen
 • Alle overnachtingen halfpension
 • GPS routes voor je navigatie
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Overdekte afgesloten parkeergarage in Italië
 • Privé parkeerterrein in Duitsland
 • Bijdrage VZR-Garantiefonds

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze aanbiedingen, nieuwe reizen en motorvakantie tips!

Je bent ingeschreven, dankjewel!