Home » Individuele motorreizen » Motorvakantie Duitsland » Motorvakantie Eifel – Duitsland

Motorvakantie Eifel – Duitsland

Sauerland-1000bergen Kratermeren, bossen en heuvels
Motorroutes-sauerland Dichtbij even écht op vakantie
Hotels-Sauerland Comfortabel hotel
Wellness-Sauerland Uitgebreid ontbijt en diner

De Eifel, gelegen in het westen van Duitsland, is een geweldige bestemming voor een motorreis dichtbij huis. Verken kronkelende wegen die door dichte bossen en pittoreske dorpjes slingeren. Geniet van de prachtige vergezichten over groene valleien en imposante kastelen. Een motorvakantie door de Eifel biedt een mix van uitdagende bochten en ontspannen ritten langs schilderachtige rivieren. Of je nu wilt genieten van de natuur of historische bezienswaardigheden wilt verkennen, de Eifel heeft alles voor een geslaagde motor trip.

Prijzen en informatie

Data-groepsreis

4- of 5 -daagse reis

Prijzen 4-daagse reis Prijs p.p. vanaf
Motorrijder € 355,-
Motorrijder in 1-persoonskamer € 500,-
Prijzen 5-daagse reis Prijs p.p. vanaf
Motorrijder € 450,-
Motorrijder in 1-persoonskamer € 610,-

Inbegrepen

 • 3/4 overnachtingen o.b.v. halfpension
 • GPS-routes voor je navigatie
 • Zeer uitgebreid roadbook
 • Bijdrage VZR-Garantiefonds

“De Eifel in Duitsland is dé bestemming voor motorliefhebbers die een vakantiegevoel willen ervaren zonder ver te hoeven reizen. Je kan hier heerlijk rijden door het groene landschap waarbij ik persoonlijk de afwisseling tussen bos en glooiende landschappen met de vele bochten erg kan waarderen.”

“Deze korte trip omarmt het ultieme vakantiegevoel dicht bij huis. Afhankelijk van je woonplaats ben je vaak al binnen enkele uren in dit prachtige gebied. De wegen zijn hier goed en je kan er puur genieten als motorrijder. Ik ben hier dan ook vaak te vinden als ik “even” weg wil.”

Tim
Eigenaar MTR Motorreizen

Reisprogramma

Reisprogramma Eifel

Dag 1: Roermond - Eifel

Route van deze dag:

 • 200 / 250 km
 • Toeristische heenweg
 • Op naar de Eifel!

De koffers zijn gepakt, de motor is er klaar voor en het belangrijkste: je staat te popelen! Vandaag begint jouw motorvakantie naar de Eifel in Duitsland. Het is een perfecte bestemming om er dicht bij huis even tussenuit te gaan. Je kunt kiezen voor een motorreis van 4 of 5 dagen. De aangegeven kilometers voor vandaag beginnen rond Roermond, waarbij de motorrijders uit het noorden voor een korte route kunnen kiezen, aangezien die al een flink stuk hebben gereden.

De routes van vandaag bieden een prettige mix van snelle binnendoorwegen en kleine, bochtige wegen. Je vertrekt net over de grens en gaat in de richting van Monschau, waarvandaan je naar richting het hotel zal rijden. Het landschap wordt steeds heuvelachtiger en de bochten volgen elkaar in rap tempo op. Voordat je het hotel in de Eifel bereikt, maakt de lange route een extra lus voor de avontuurlijke motorrijder. Deze extra kilometers nemen je mee door kleine dorpjes en over nog kleinere bochtige wegen.

Dag 2: Rondrit Nationaal Park Eifel
Route van deze dag:

 • 190 / 240 / 290 km
 • Nationaal Park Eifel
 • Vakwerkhuisjes

Vandaag de keuze uit 3 routelengtes die alle drie minstens even mooi zijn. Na een stevig ontbijt is het tijd om te genieten van de eerste rondrit van deze motorvakantie door de Eifel. De routes nemen je mee richting het Oosten om daar een paar prachtige stuurwegen mee te pakken. De lange en extra lange routes maken hier een extra lus om de honger van de kilometer vreters te kunnen stillen. Niet zomaar een lus, de bochten volgen elkaar snel op over goede kwaliteit asfalt, genieten!

Tegen het einde van de dag voegen de routes zich weer samen, dwars door het Nationaal Park Eifel heen. Een prachtige groene natuur die grotendeels zijn eigen gang mag gaan, gecombineerd met kronkelende wegen en prachtige uitzichten maken deze dag helemaal af.

Dag 3: Rondrit Hohe Eifel
Route van deze dag:

 • 200 / 240 / 300 km
 • Hohe Eifel
 • Nürburgring

Ook vandaag weer de keuze uit 3 routelengtes zodat er voor ieder wat wils is. Alle routes nemen je mee langs de Hohe Acht, met 747 de hoogste bergtop in de Eifel. En bij een hoge berg horen natuurlijk fantastische bochtige wegen. Alle drie de routes komen langs deze berg en bezorgen je een heerlijk stukje stuurwerk.

Vlakbij de Hohe Acht ligt het Nürburgring circuit. Een leuke plaats om even te stoppen, zeker als de baan in gebruik is om de voertuigen voorbij te zien scheuren. Vlak na het circuit nemen de lange en extra lange route afscheid van de korte route om nog iets verder naar het oosten af te buigen. Zowel de lange als extra lange route zorgen voor een fijne afwisseling van kleine, bochtige wegen en de wat snellere doorgaande wegen zodat de vlottere motorrijder ook zijn ei kwijt kan vandaag.

Halverwege de korte route komen alle routes weer samen om richting het fijne hotel terug te rijden.

Dag 4: Rondrit Südeifel
Route van deze dag:

 • 200 / 250 / 320 km
 • Het zuiden van de Eifel
 • De Moezel

Wanneer je de 5-daagse reis hebt geboekt, staat er ook vandaag nog een prachtige rondrit klaar, waarbij je ook vandaag weer de keuze hebt uit een korte, lange of extra lange route.

De routes duiken het zuiden van de Eifel in, want ook daar is het fantastisch motorrijden. De korte route vandaag is er vooral voor de motorrijder die nog niet zo veel ervaring heeft of echt geen zin heeft in een langere route. De lange en extra lange route komen namelijk langs de Moezel met een paar prachtige uitzichtpunten en nu dat je toch in de buurt bent is het eigenlijk zonde om deze niet even mee te pakken.

Om deze heerlijke motorvakantie door de Eifel af te sluiten liggen er op de terugweg nog een paar pareltjes op je te wachten met een perfecte afwisseling van korte, lange, snelle en scherpe bochten.

Voldaan arriveer je in het comfortabele hotel voor een laatste landingsbiertje / drankje om terug te kijken op een paar fantastische stuurdagen in dit mooie gebied.

Dag 5: Eifel - Nederland
Route van deze dag:

 • 150 / 270 km
 • Binnendoor terug naar huis
 • Hoge Venen

Nog een keer genieten van het lekkere ontbijt in het hotel voordat je uitcheckt en aan de laatste kilometers van deze motorreis door de Eifel begint. Beide routes komen weer uit in Roermond waar je deze motorvakantie ook bent begonnen.

Om ook deze laatste dag nog volop te kunnen genieten kronkelen de routes via de Belgische Ardennen en Nationaal Park de Hoge Venen richting de Nederlandse grens.

Hoe dichter je bij Nederland komt, hoe meer we voor de wat vlottere binnendoorwegen kiezen.

Met een hoop mooie herinneringen rijker en een prachtige vakantie achter de rug, zijn wij ervan overtuigd dat je de grens grijnzend oversteekt om aan de laatste kilometers naar huis te beginnen.

Inbegrepen

 • 3/4 overnachtingen o.b.v. halfpension
 • GPS-routes voor je navigatie
 • Zeer uitgebreid roadbook
 • Bijdrage VZR-Garantiefonds

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze aanbiedingen, nieuwe reizen en motorvakantie tips!

Je bent ingeschreven, dankjewel!